Cisternerne - Kan man leje stedet?

Cisternerne - På guidet tur i det underjordiske

Like

Firmaer, foreninger og nysgerrige sjæle: Alle kan booke en omvisning i Cisternerne med en af vores dygtige formidlere.

En omvisning i Cisternerne starter typisk med en introduktion over jorden, som giver et indblik i stedets helt særlige arkitektur, historie, de underjordiske klimaforhold og om udstillingen, der venter. De forskellige emner kan vægtes ud fra jeres gruppes særlige interesser eller ønsker. Herefter følger formidleren jer på ruten gennem Cisternerne.

Send din forespørgsel til vores booker på mailen [email protected] I mailen kan du oplyse navn, telefonnummer, antal deltagere og jeres ønske om dato og tidspunkt for omvisningen.

Varighed:
Ca. 45-50 min.

Maks antal deltagere:
30 personer (Grupper på flere end 30 personer kan booke flere omvisninger)

Priser: 

Hverdage før kl. 17: 600 kr. ex. entré
Hverdage efter kl. 17: 750 kr. ex. entré
Weekender: 750 kr. ex. entré
Skoleklasser: 500 kr., og derudover fri entré
Tillæg for fremmedsprog: 100 kr.

Påklædning
Til besøg i Cisternerne i 2019 anbefaler vi, at hele jeres gruppe medbringer egne gummistøvler. Det er dog også muligt at låne et vist antal i Cisternerne.

Aflysning:
Aflysning af en booket omvisning skal ske senest 24 timer inden omvisningens start. Hvis ikke omvisningen aflyses rettidigt faktureres gruppen for prisen på omvisningen eksklusiv entré.

Om udbyderen

Vandreservoir, drypstenshule og udstillingssted for samtidskunst.

Cisternerne er et gammelt vandreservoir bygget i 1856-59 for at forbedre vandforsyningen til Hovedstaden og undgå smittefarer som koleraepidemien, der få år inden kostede mange Københavnere livet.
 
Cisternerne er placeret på Frederiksberg Bakke – det højeste punkt i Hovedstaden 31 meter over havoverfladen. Det naturlige pres, der opstod, når vandet blev lukket ud af Cisternerne, tillod at det kunne blive transporteret hele vejen op i de nye, høje byhuse i København. Derfor har vandreservoiret været afgørende for, at København kunne udvikle sig til at blive en moderne storby.

Til at starte med var reservoiret et åbent bassin, der lå som et spektakulært vandspejl foran Frederiksberg Slot. I 1891 dækkede man bassinet til med en betonkonstruktion og på samme tid anlagdes græsplænen med det centrale springvand, som i dag møder dig i Søndermarken. Dermed kom de 4.320 m2 store, underjordiske rum til at se ud, som de gør nu.
Cisternerne ophørte med at fungere som drikkevandsreservoir i 1933 og stod i årtier forladte og mere eller mindre glemte.

I 2001 åbnede Cisternerne som Museet for Moderne Glaskunst under ledelse af gallerist Max Seidenfaden og i den forbindelse blev de to glaspyramider og trappenedgange etableret.

Frederiksbergmuseerne overtog stedet i 2013 og omdannede de underjordiske rum til udstillingsstedet Cisternerne, hvis stedspecifikke kunstudstillinger, du kan besøge i dag.

Aktiviteter
Logo

Cisternerne - Kan man leje stedet?

Søndermarken
2000 Frederiksberg

Vis kontaktoplysninger

Hjemmeside


København

6 - 30 pers.

Send en besked til Cisternerne - Kan man leje stedet?.
Det eneste vi skal bruge er din mailadresse for at kunne svare.

OnePlaze