Lej Slot for jeres arrangement

Like

Velkommen til Liselund Ny Slot 

Tag en tur til det skønne Møn og oplev en fantastisk natur, kultur og stemningen i Liselund Park 

I det nordøstlige hjørne af Møn, ligger Liselund Ny Slot, og meget tæt på  Møns Klint mod syd. 

Slottet er meget romantik og har fantasiske  omgivelser, så som den kinesiske tepavillon, den norske hytte hvor H.C Andersen opholdt sig og skrev et eventyr, søerne mm .

PS. Vidste du, at du kan opleve fænomenet "Dark Sky" på Møn? 

Slots Parken ved Liselund Ny Slot er et af de bedste steder i Europa at opleve Dark Sky

Møn har nyligt fået UNESCOcertifikat som Biosfæreområde for natur i verdensklasse.

Lej hele slottet til kursus, bryllup, familie- eller vennearrangementer. Ønsker man at have hele slottet for sig selv, inklusive værelser efter behov, de 5 stuer på stueetagen, samt cafeen på Terrassen, betaler man: kr. 5.000,- pr. døgn.

Om udbyderen

Aller længst oppe i det nordøstlige hjørne af øen Møn, ligger den eventyrlige Liselund Park med Møns Klint som nærmeste nabo mod syd. 

Parken med dens overflod af romantik, et stråtækt lystslot, en kinesisk the-pavillon, en norsk bjælkehytte, søer, vandløb og mindesmærker, er en vidunderlig kærlighedsgave fra en mand til hans hustru. 
Antoine de la Calmette var amtmand på Møn i 1790, og sammen med sin Lisa, skabte han Liselund Park. 

Ægteparret blev ikke gamle, men de efterlod sig en søn, Charles, som giftede sig med Liselund Parks ”Hvide Dame”, Martha Sabine Mackeprang. Charles de la Calmette var en livsnyder, der levede over evne, døde ung, og efterlod sin unge kone og godset med en kæmpe gæld. I 1840'erne endte Liselund derfor på familien Rosenkrantz's hænder.

Men man kan stadig være heldig at møde ”Den hvide Dame”, yndefuldt svævende over plænerne - hvis da ikke nutidens ånde-manere har haft held til at sende hende til himmels.

Næsten 100 år efter parkens grundlæggelse, i 1887 opførte Baronesse Oluffa Krabbe og Baron Fritz Rosenkrantz Liselund ny Slot i havens vestlige ende, på en bakketop, med udsigt tværs over anlægget og ud over havet mod øst. Igen gik der næsten 100 år, nu med familien Rosenkrantz som beboere i Liselund ny Slot. 

I 1960'erne var slottet blevet for umoderne og dyrt at drive. Familien rykkede ud og huset fristede i nogle år en tilværelse som lejrskole og vandrerhjem.

I 1980 solgtes det ny slot med en grund på 5000m2 fra til staten, og huset lå tomt i nogle år, imens man overvejede om det skulle rives ned. Overvejelserne endte med et salg i 1989 til de nuværende ejere, Krista & Steffen Steffensen. Slottet blev gennemrenoveret og indrettet til et moderne slotshotel med 17 unikke værelser, restaurant, og café. 
Liselund ny Slot er bygget i italiensk stil og indvendigt udsmykket med smukke loftmalerier, stuk & paneler.

Lokaler
Logo

Liselund Ny Slot

Langebjergvej 6
4791 Borre

Vis kontaktoplysninger

Hjemmeside


Sydsjælland & øerne

Send en besked til Liselund Ny Slot.
Det eneste vi skal bruge er din mailadresse for at kunne svare.

OnePlaze