M/S Museet for Søfart

Et 100 år gammelt og helt nyt museum
På afstand er det næsten usynligt, men under jorden – midt i den nyrenoverede Kulturhavn Kronborg og som nabo til Kronborg Slot – ligger Danmarks søfartsmuseum, M/S Museet for Søfart. Følger man de let skrånende broer ned i den gamle tørdok, vil man opleve et af de seneste års mest spektakulære nybyggerier i Danmark.

M/S Museet for Søfart fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer på stemningsfuld og dramatisk vis i nyskabende rammer skabt af den prisvindende tegnestue BIG – Bjarke Ingels Group. Men museet er slet ikke så nyt.

Fra slot til dok
Inden M/S Museet for Søfart slog dørene op for den nye bygning i oktober 2013, havde det haft til huse på Kronborg Slot siden 1915 under navnet Handels- og Søfartsmuseet. Den originale tanke med museet var at fortælle historien om dansk søfart i forhold til handel, fiskeri og militær, men med åbningen af bl.a. Fiskerimuseet og Vikingeskibsmuseet, ændrede fokus sig til formidlingen af den danske handelsflåde fra middelalderen og fremefter.

Der havde gennem en årrække været overvejelser om nye rammer til museet, og valget faldt på værftsområdet i Helsingør – en grund hvor der i århundreder er bygget skibe, og som i perioden 1882 til 1985 husede én af Danmarks betydelige aktører i skabelsen af nutidens maritime Danmark.

Flytningen fra de gamle lokaler på Kronborg Slot til de nye i dokken betød en mulighed for at gentænke hele museet og fortælle de seneste 600 års danske søfartshistorie på en helt ny måde.

M/S Museet for Søfart
OnePlaze