Hindsgavl Slot

Det smukke og historiske Hindsgavl Slot er beliggende ved Middelfart ud til Lillebælt. Slottet er omgivet af smuk natur, og det er svært ikke at lade sig betage, når man besøger Hindsgavl Slot.

I de naturskønne områder omkring Hindsgavl slot, er der både udsigt til vand og skov, og går man i dyreparken er der stor sandsynlighed for at møde krondyr og dådyr. Faktisk er her så skønt, at selveste H.C. Andersen har udnævnt området ved Hindsgavl til det smukkeste sted i Danmark. Det siges, at den unge digter tilbragte mange stunder her, og at det var her han fandt inspiration til flere af sine eventyr. Det er som at træde ind i en tidslomme, når man ankommer til Hindsgavl Slot. En tidslomme fra en tid, der var engang. Omkring Hindsgavl er have og park med lysthuse, vandløb og bassiner, og her bliver ikke mindre skønt af, at det smukke Lillebælt er at ane i horisonten.

Flere hundrede års historie
Historien om Hindsgavl starter i 1200-tallet, hvor kongen opførte slottet på dets daværende placering på slotsbanken. Hindsgavl Slot har været ophavssted til mange af de store begivenheder, der har været med til at skrive og ændre Danmarkshistorien.

Det var blandt andet på Hindsgavl Slot, at den fredsaftale, der betød, at Danmark gav afkald på Norge, blev underskrevet. Der er dermed tale om et besøg, hvor historiens vingesus kan mærkes, når du sætter kurs mod Hindsgavl Slot.

Ny menu hver måned — bestemt af sæsonens råvarer
Slottet er gennem årene løbende blevet renoveret, og den dag i dag fungerer slottet som både hotel og konferencecenter med tilhørende festlokaler. I slottets restaurant ’Den Hvide Dame’ serveres årstidsbestemte retter af slottets egne kokke. Så vidt det er muligt forsynes kokkene af råvarer fra slottets egen køkken- og krydderurtehave, hvor der dyrkes frisk frugt, grøntsager og krydderurter. En oplevelse, der i sig selv er hele besøget værd.

Mulighed for overnatning
Vil man forlænge oplevelsen på Hindsgavl Slot, er der mulighed for overnatning på slottet i et af de mange, flotte og atmosfærefyldte hotelværelser. I alt er der 120 værelser på Hindsgavl Slot. Langt de fleste fremstår i klassisk slotsstil, mens de resterende værelser, beliggende i staldene, har et mere moderne udtryk.

Hindsgavl Slot
OnePlaze