Musikhuset Esbjerg

Den 14. marts 1997 slog Musikhuset Esbjerg for første gang dørene op under overværelse af dronning Margrethe, daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen – Esbjergs måske mest berømte bysbarn – og tusindvis af begejstrede esbjergensere.

Det var den foreløbige kulmination på en 15 år lang drøm om, at Esbjerg skulle have et stort og moderne musik- og kulturhus. I 1982 begyndte det hele, da en gruppe musikinteresserede lokale mødtes for at diskure deres fælles drøm om et musikhus, der kunne løfte kulturlivet i Sydvestdanmark. To år senere, i 1984, blev støtteforeningen Musikhusets Venner dannet, og tankerne begyndte at blive mere konkrete.

I 1988 dristede Musikhusets Venner sig til at kontakte Jørn Utzon – manden bag Sydney Opera House – og stik imod alles forventning takkede den verdensberømte arkitekt ja til sammen med sin søn Jan at tegne Musikhuset Esbjerg.

Efter flere års tovtrækkeri om blandt andet placeringen af Musikhuset Esbjerg begyndte byggeriet i august 1995. Halvandet år senere var byggeriet færdigt. Blueslegenden B.B. King blev den første af en lang række af internationale kunstnere, der optræder i Musikhuset. De følgende år optrådte også navne som Kenny Rodgers, José Carreras, Willie Nelson, Bryan Adams og Bryan Ferry i Musikhuset Esbjerg.

Efter at Esbjergs gamle teater lukkede, blev det besluttet, at der skulle opføres en ny sal i Musikhuset Esbjerg. Teatersalen blev indviet i januar 2010.

Den 14. marts 2017 fyldte Musikhuset Esbjerg 20 år, og i dag har huset udviklet sig til det levende og dynamiske musik- og kulturhus, som initiativtagerne drømte om. Hvert år gæster 60.000 mennesker Musikhuset til koncerter, teaterforestillinger og andre kulturarrangementer, og omkring 30.000 mennesker deltager årligt i konferencer og møder i Sydvestdanmarks største kulturhus.

Havnegade 18
6700 Esbjerg

OnePlaze